Το Ειδικόν στην Δραπετσώνα


….αναβιώνεις σκηνές απο το μπακαλάγατο.
Άφωνη έμεινα όταν βρέθηκα στο Ειδικόν, σαν σκηνικό απο ασπρόμαυρη ελληνική ταινία, περιμένοντας να ακούσω τη φωνή του Χατζηχρήστου, και ενώ όλα γύρω μου είναι έχγρωμα, το σκηνικό είναι ήδη 100 ετών. Μπακάλικο το πρωί, οινομαγειρίο το βράδυ,έτσι λειτουργούσε κάποτε. Το Ειδικόν στέκεται απο το 1920 στη περιοχή της Δραπετσώνας,θα το αναγνωρίσεις απο τα μεγάλα ξύλινα παλιά βαρέλια που αράζουν στο δρόμο, σήμα κατατεθέν της ρετσίνας που φτιάχνει η οικογένεια στο υπόγειο του καταστήματος. Οικογενειακή παράδοση το οινοπαντοπωλείο, ιδρύθηκε απο τον κ. Αριστείδη και συνεχίζεται απο τον γιο τον κ. Αποστόλη. Πολλά τα χρόνια, πολλά τα γλέντια, πολλοί έσβησαν τον πόνο του ακούγοντας πενιές, ακόμη πιο πολλοί οι χοροί μέχρι πρωίας.
Ακόμη και τώρα στα ξαφνικά στήνονται ρεμπέτικα γλέντια. Το φαγητό απλό και μαμαδίσιο, κεφτέδες στο τοπ, πατάτες φρέσκιες της στιγμής, σαλάτα, τυριά Θεσσαλίας και νοστιμότατη φάβα.
Ο χώρος όπως ήταν τότε, φωτογραφίες για ταξίδι στο παρελθόν, άρτια στημένα τα προϊόντα, ξύλινα έπιπλα πολλών δεκαετιών, ένα μαγαζί που χαίρεσαι που υπάρχει.

eidikon_1
eidikon3eidikon_9eidikon_7

eidikon_6

eidikon_5

eidikon_8

Οινοπαντοπωλείο Tο Ειδικόν, Ψαρών 38 και Σαλαμίνος, Πειραιάς, τηλ. 210 4612.674. Κάθε μέρα από τις 11.30-23.00, εκτός Κυριακής.

 

Advertisements

6 thoughts on “Το Ειδικόν στην Δραπετσώνα

  1. Καλά που μας τα λες εσύ, γιατί αλλιώς δε θα τα έβρισκα ποτέ μόνη μου! Θα το βάλω στη μεγάλη λίστα για την επόμενη φορά!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s