Η Αρίστη & γω – Aristi & me


Θα ξεκινήσω την περιγραφή του Πασχαλιάτικου ταξιδιού στην Αρίστη ακριβώς απο την αρχή ή μάλλον απο την είσοδο μου στο χωριό, με την παρακάτω φωτογραφία :

aristi_stylencritics1

Έχω τόσα να σου πω, η Αρίστη είναι ένα μαγευτικό χωριό, σε υψόμετρο 650μ ανήκει στο Δήμο Ζαγορίου, τόση ομορφιά, τόσο πράσινο,ανεξάντλητες εικόνες!

aristi_stylencritics2

Γραφικό χωριό, παραδοσιακό, με ανθρώπους που αγαπούν την ομορφιά και δεν την αφήνουν να χαθεί.

aristi_stylencritics3

στο βάθος ο δρόμος για το Πάπιγκο

Φτάνοντας στην Αρίστη το Μ. Σάββατο, ο καιρός με αποζημίωσε, συννεφιά και ένα ψιλόβροχο αραιό, αδιάφορο,γλυκό. Ένα τοπίο ζωγραφιστό, μια ατμόσφαιρα γκρίζα αλλά λαχταριστή, καμινάδες να καπνίζουν, τα αγριολούλουδα να χρωματίζουν την εικόνα και το πράσινο να γυαλίζει. Εικόνες που ομορφαίνουν το κουρασμένο με αναζητήσεις μυαλό, διώχνουν, έστω για λίγο, το άγχος του αύριο, είναι το σημείο που βάζω την άνω τελεία και πατάω και pause σε όλα για να μπορέσω να γευτώ όλα αυτά που έχω μπροστά μου. Αφοσιωμένη στις κουβέντες του Κώστα για την ιστορία της Αρίστης, προσπαθώ να μην χάσω συλλαβή, πίνοντας τσίπουρο παρέα πότε με την Αλεξία πότε με την Σοφία ενώ παρατηρώ οτιδήποτε υπάρχει γύρω μου.

aristi_Stylencritics4 aristi_stylencritics6 aristi_stylencritics7 aristi_stylencritics8aristi_Stylencritics9 aristi_stylencritics10aristi_stylencritics11 aristi_stylencritics12 aristi_stylencritics13

Η Αρίστη δεν τελειώνει εδώ θα έρθει η συνέχεια, με ανάρτηση – αφιέρωμα στο σπίτι που φιλοξενήθηκα και τα παρελκόμενα των διακοπών καθώς και tips.

Να ευχαριστήσω την παρέα, Κώστα, Σοφία και Αλεξία για την ευκαιρία που με έδωσαν να γνωρίσω την Αρίστη και για την σούπερ καταπληκτική φιλοξενία και όχι μόνο!!!

Χρόνια Πολλά σε όλους (ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας)

Advertisements

17 thoughts on “Η Αρίστη & γω – Aristi & me

 1. Τι όμορφες φωτογραφίες! Και τι ομορφιά κρύβει η Ελληνική φύση……….. Και στα επόμενα εύχομαι ταξίδια!

  Like

 2. Κάπου εκεί κοντά βρισκόμουν και εγώ…Γιάννενα, Κόνιτσα, Πάπιγκο… Η περιοχή έχει πανέμορφα μονοπάτια και κρύα νερά για μπάνιο…ιδανικά για το καλοκαίρι…
  Πολύ όμορφες φωτογραφίες!!

  Like

 3. Κάπου εκεί κοντά βρισκόμουν και εγώ…Γιάννενα, Κόνιτσα, Πάπιγκο… Η περιοχή έχει υπέροχα μονοπάτια και κρύα νερά για μπάνιο…ιδανικά για το καλοκαίρι…
  Πολύ όμορφες φωτογραφίες!!!

  Like

 4. ε ναι συμφωνώ με όλες τις παραπάνω ^^^ τι ωραίες φωτογραφίες! πρέπει να πέρασες πολύ όμορφα!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s