Τουρίστας στην πόλη μου


γιατί όχι; Είχα χρόνια να μείνω στην Αθήνα και να μην δουλεύω, ο Αύγουστος δεν είναι τόσο ωραίος στα νησιά, λέω για να παρηγορηθώ, και η πόλη είναι άδεια.

Η πρώτη μου βόλτα ήταν στο κέντρο της πόλης, όπου πραγματικά ένιωσα τουρίστας. Κοίταγα γύρω μου δρόμους, στενά, μαγαζιά,μέροι όπου στο παρελθόν είχα χιλιο περπατήσει και με λύπη δεν αναγνώριζα παρα μόνο κάποια κτήρια. Ξεκίνησα απο την Ομόνοια και κατευθύνθηκα προς Σύνταγμα απο την μέσα μεριά, Αιόλου, Αγ. Μάρκου, Λέκκα και όλα τα μικρά δρομάκια που στο παρελθόν είχαν να σου δώσουν μια ατμόσφαιρα γεμάτη ζωντάνια.Τώρα δεν υπάρχει κανένα χρώμα μόνο η μιζέρια που αγκαλιάζει τα θλιμμένα κτήρια μια άλλης εποχής. Οι λιγοστοί τουρίστες κοίταγαν ξανά κοίταγαν γύρω τους, δεν ξέρω αν έβλεπαν κάτι σίγουρα η όαση για αυτούς ήταν  το γνωστό πολυκατάστημα στο Σύνταγμα. Το επισκέφτηκα και εγώ και περιπλανήθηκα αρκετά παρατηρώντας τους πωλητές/τριες να καλωσορίζουν το δολάριο, αντικρίζοντας τα πορτοφόλια των Ανατολικών τουριστών που με μανία αγόραζαν τις επώνυμες τσάντες.

Στα σχέδια μου ήταν να πιώ ένα καφέ στου Zonar’s, έξω είχε αρκετή ζέστη, έριξα μια ματιά μέσα ο κόσμος ήταν αδιάφορος, έπειτα σκέφτηκα πόσο είχα πληρώσει πριν 2 χρόνια  για 2 ροφήματα και 2 γλυκά και έτσι έληξε η βόλτα στο κέντρο.

Οι επόμενες μέρες πέρασαν με θαλάσσια μπάνια εντός της πόλης. Να ομολογήσω οτι η παρέα με πήγε σε μια αρκετά συμπαθητική παραλία, διότι δηλώνω και γκρινιάρα, η οποία με βοήθησε να διώξω την σκέψη οτι είμαι στην πόλη.

Βρίσκετε στο Λαγονήσι κάτω απο το ξενοδοχείο Alexander.  Οργανωμένη παραλία, καθαρή με beach bar, καλό καφέ και ήσυχος κόσμος. 

Μην φύγετε θα έχει και συνέχεια…….

touristas stin poli mou

pepper-merylin

Οι πιστοί σύντροφοι των διακοπών μας Pepper & Merylin

photos :Sonia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s