Χαμογέλα στην κρίση και που ξέρεις…


Σάββατο μεσημεράκι αποφασίζω να περιπλανηθώ στην αγορά της Γλυφάδας.
Στο πρώτο “αλυσιδοτό” cafe που βρίσκω μπροστά μου σταματώ για να αγοράσω ένα καφέ ετσι ώστε να περιπλανηθώ με την παρέα του.Αν και δεν μ αρέσει να αγοράζω “φιρμάτο” καφέ, στην πορεία αντιλαμβάνομαι οτι στην Γλυφάδα υπάρχουν μόνο επώνυμα μαγαζιά, Starbucks και Costa Coffee. Το κατώφλι του Starbucks δεν το περνώ αλλά αποφασίζω για πρώτη φορά να μπώ στο Costa Coffee. Τρείς υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν τρείς πελάτες, περίεργο….Χαμόγελο κανένας δεν έδωσε παρά ένα “ευχαριστούμε” τελείως τυπικό το οποίο εγώ το μεταφράζω, άλλη μια ώρα για να τελειώσει η βάρδια μου.
Προχωρώ με τον καφέ ανα χείρας, ο οποίος αν και ακριβούλης, 3,40€ ο μικρός ,ήταν ικανοποιητικά καλός. Ξαφνικά στην απέναντι μεριά του δρόμου, βλέπω μια καταπληκτική βιτρίνα! Το μαγάζι Stenia. Φοβερό concept, άριστο styling, στήσιμο, όπου βέβαια αποφασίζω να μπουκάρω. Τα ρούχα όσο πρόλαβα να δώ ήταν των εταιρειών Superdry καιWildfox. Αρχικά νόμιζα οτι μεταφέρθηκα στιγμιαία στην Νεα Υόρκη, το μαγαζί εκεί με μετέφερε αλλά το προσωπικό με προσγείωσε ανώμαλα μετά λύπης μου στην Ελλάδα. Αρκετές καλοντυμένες κοπέλες, με ύφος 100 καρδιναλίων περιφέρονταν στο μαγαζί όπου η μία με την άλλη μίλαγε μέσω ενδοεπικοινωνίας!!! Τρελό??Ναι σε πολύ μεγάλα καταστήματα στο εξωτερικό χρησιμοποιούν αύτο το μέσω επικοινωνίας μόνο και μόνο για επικοινωνούν με άλλους ορόφους και με την αποθήκη. Το προσπερνώ αν και εμένα με προσπέρασαν δύο υπάλληλοι και καλημέρα δεν άκουσα. Στο τέταρτο λεπτό που περιφέρομαι ακούω στο ένα μέτρο κυρία-υπάλληλος να λέει με ύφος στην κοπέλα-υπάλληλο, “πάρε τον καφέ της κυρίας για να μην γίνει καμία ζημιά”. Ένας δρασκελισμός της κοπέλας-υπαλλήλλου είναι αρκετός για να καλύψει το ένα μέτρο που μας χωρίζει και να μου πεί με ύφος, “να πάρω τον καφέ σας για να μην γίνει κάποια ζημιά”. Με χαμόγελο απάντησα οτι ήρθε η ώρα να φύγω διότι είμαι ενήλικας. Δεν νομίζω, οτι καμία εργαζόμενη στο συγκεκριμένο μαγαζί κατάλαβε το λάθος συμπεριφοράς. Αξίζει να επισυμάνω ότι η επισκεψή μου στο συγκεκριμένο μαγαζί είχε διάρκεια 4 λεπτά, 2 γυναίκες μπήκαμε και αμέσως βγήκαμε.
Η επόμενη επίσκεψη ήταν στην μπουτικ ASH, λατρεμένα παπούτσια. Μπαίνοντας 2 πανέμορφα χαμόγελα με καλωσόρισαν. Άγγιξα όλα τα παπούτσια, με τέτοια ελευθερία την οποία ένιωθα οτι οι υπάλληλοι του καταστήματος την διασκέδαζαν. Πήρα πληροφορίες για σχέδια που αναμένονται, δοκίμασα τσάντες και το καλύτερο δεν τους ενόχλησε ο καφές που κράταγα.
Τελευταίος σταθμός ήταν στην Κύπρου στο νούμερο 52, όπου βρίσκετε η boutique 52. Εκεί τα χαμόγελα και τα γέλια πάνε και έρχονται, η εξυπηρέτηση δεν είναι ρουτίνα είναι διασκέδαση. Ο Γιάννης ιδιοκτήτης, με κατσάδιασε γιατί πήγα με καφέ για το λόγω οτι αυτός προσφέρει στους πελάτες του καταπληκτικό espresso. Η αλήθεια είναι οτι όταν είδα να το σερβίρει ζήλεψα.
Photos σύντομα κοντά σας. 🙂

Advertisements

One thought on “Χαμογέλα στην κρίση και που ξέρεις…

  1. γειά χαρά,

    είναι απίστευτο αλλά έχω παρόμοια εμπειρία και αν και σπάνια γράφω για shopping experiences στο μπλογκ μου, είχα και εγώ σταθεί στο ίδιο κατάστημα, τελικά οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και η μόνη λύση στην κρίση είναι η ποιότητα υπηρεσιών.

    http://marizz.wordpress.com/2010/01/12/%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%BF-shopping-pree-sales-practice/

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s