Βόλτα σε μια γειτονιά


Πετράλωνα, μια περιοχή που τόσα  χρόνια ήξερα  ως στάση του ΗΣΑΠ. Έτσι λοιπόν,  το προηγούμενο Σαββάτο αποφασίστηκε, με την παρέα φαγητό κ ποτό στα Πετράλωνα.  Χάρηκα παρά πολύ και εξέπληξε η θετική απάντηση μου στην έξοδο αυτή γιατί ως γνωστό απεχθάνομαι να κυκλοφορώ την μέρα Σάββατο.  Οδηγώντας σχεδόν με το χάρτη ανα χείρας, διότι δεν κατέχω προσανατολισμό και περνώντας απο περιοχές που με θλίβουν, έφτασα σε μια καταπληκτική γειτονιά. Όμορφα σπίτια, πεζοδρόμια, απλές μικροσκοπικές ταβέρνες με ταυτότητα και ζεστασιά που σε καλωσορίζουν σε αντίθεση με τα νέο-μοντέρνα δήθεν  εστιατόρια που μέγας στόχος είναι η τσέπη σου.

Την πείνα μας την σβήσαμε στις “Πλειάδες”, παλιό πέτρινο σπίτι, ικανοποιητικά μεταμορφωμένο σ’ένα ευχάριστο χώρο, για τσιμπολόγημα και κουβεντούλα χωρίς ακρότητες.  Οι γεύσεις απλές και “οικονομικές”, το σέρβις ευχάριστο και εξυπηρετικό.  Ο κόσμος απλός, ήρεμος χωρίς ¨φρου – φρου και αρώματα”. Η βραδιά συνεχίστηκε για μια μπύρα στην “Βραζιλιάνα”. Ομολογώ οτι εγώ έπεισα την παρέα να κατευθυνθούμε προς τα εκεί για οτι όλο και πιο πολύ άκουγα και διάβαζα για την γνωστή πια Βραζιλιάνα. Μου θύμισε ένα καφενείο – μπάρ στην Αμοργό, πριν 12-14 χρόνια  και αναπόλησα την απλότητα στην νύχτα.

Η συνταγή για επιτυχημένη διασκέδαση   είναι πάρα πολύ απλή αλλά κάπου στην νύχτα έχει χαθεί.  Τα Πετράλωνα την έχουν βρει.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s